Tips på belysning i och utanför hemmet

Suzanne Dimma är duktig kvinna som jag gillar att följa. Hon förstår hur stor inverkan belysning kan ha i ett hem. Många av oss vet redan om detta men fortsätter ända att underskatta lampans betydelse i det moderna hemmet. Se klippet på Suzanne som delar med sig av flera bra tips om hur man på bästa sätt lyser upp sitt kök. Du behöver inte lägga fokus på de specifika lamporna utan själva tanken och strategin bakom användandet är vad som bör vara i fokus.

 

Gårdsbelysning utanför huset

Suzanne ger inga tips på utomhusbelysning och därför tänkte jag rekommendera gårdsbelysning som lämpar sig utanför huset. Hos Ljusgiganten.se kan du hitta många lämpade led strålkastare i olika prisklasser och många av armaturerna kan användas tillsammans med rörelsevakt. En rörelsevakt är bra att ha då du sparar ström när lampan inte behöver lysa 24 timmar om dygnet. Rörelsevakten har även en avskräckande effekt när gårdsbelysningen plötsligt tänds när någon befinner sig i närheten. Tänk att led lampor är betydligt kraftfullare än halogen och det räcker långt med 30W-50W för att lysa upp ett större område. Man kan säga att gårdsbelysning med led dioder som har en effekt på 50W motsvarar ungefär 250W halogen.

Snyggare design

Strålkastare som använder led teknik har ett mer stilrent utseende då tekniken ger möjlighet till mer kompakta och snyggare armaturer. Lamporna blir bara mindre för varje år som går både när det gäller inomhus och utomhus belysning. Men oavsett vilken lampa du väljer så rekommenderar vi alltid att du håller dig under 70W för annars finns det en god risk att grannen kommer att störa sig på ljuset. Det handlar mycket om placering och hur långt avståndet är till nästa hus men detta är ändå något att i åtanke när man installerar gårdsbelysning.